Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Orvosi gyógymódok képes leírás - Gyógyulás.tlap.hu
részletek »

Orvosi gyógymódok - Gyógyulás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyogyulas.tlap.hu » Orvosi gyógymódok
Keresés
Találatok száma - 29 db
Általános szűrővizsgálat

Általános szűrővizsgálat

ÁLTALÁNOS SZŰRŐVIZSGÁLAT 1. Széles körű laborvizsgálat Vérkép (hgb. Htc. Fvs. Vvt. MCV.) vérsüllyedés, teljes vizelet + üledék, széklet vérvizsgálat (Weber), vércukor, infarktus rizikófaktorok, zsíranyagcsere (koleszterin, HDL-koleszterin, triglicerid), ionogramm (Na, K, Cl), húgysav, májfunkció (SGOT, SGPT, gamma GT), vesefunkció (kreatinin, carbamid) 2. Belgyógyászati - kardiológiai vizsgálat A vizsgálat az egyéni és családi kórelőzmény felvételéből és fizikális vizsgálatából áll. A leletek ismeretében a belgyógyász összegző véleményt és (gyógyszeres, étkezési, életmódbeli) javaslatot tesz. 3. EKG (nyugalmi) Az EKG a szívműködés műszeres vizsgálatára szolgál. Az EKG görbe kiértékelését a belgyógyász szakorvos végzi. Eltérés esetén további kivizsgálás céljából kardiológushoz irányítja a beteget. 4. Mellkas röntgen Elvégzése évenként kötelező, hiszen nemcsak a tüdő, hanem a szív és a nagy erek állapotáról is ad tájékoztatást. Egészségügyi Központunk az elkészült felvételeket dokumentálja, amelyek bármikor rendelkezésre állnak összehasonlításra. 5. Áttekintő hasi - és kismedencei ultrahang vizsgálat A hasüregi (máj, epehólyag, vesék, hasnyálmirigy, lép) és kismedencei szervek (h

Az orvos válaszol

Az orvos válaszol

Hogyan működik a rendelés? Az Orvos Válaszol rovat orvosai számára több módon is tehet fel kérdést: Kérhet előjegyzést, online vagy valóságos rendelésre. Az előjegyzés oldalra kiválaszthatja a szakmát és az orvost, akitől kérdezni szeretne, illetve rendelésén megjelenni. Előjegyzéséről e-mail visszaigazolást kap. Kiválaszthatja közvetlenül is a rendelést, illetve az orvost erről az oldalról is. Az üzenetet egy egyszerű szövegmezőbe beírva, e-mail címe megadása nélkül, anonim küldi el. Orvosaink a feltett kérdésekre a választ szerkesztőségünknek küldik el, melyet néhány napon belül az Orvos Válaszol rovatban olvashat el. Beléphet közvetlenül, előjegyzés és regisztráció nélkül is a rendszerbe. A válaszoló orvosok adatlapján megtekintheti röbid bemutatkozásukat, szakmai tevékenységüket. Sürgős esetben ne írjon, menjen orvoshoz!

Betegtájékoztatók, gyógyszertárak

Betegtájékoztatók, gyógyszertárak

Elhagyta betegtájékoztatóját vagy éppen nincs Önnél, de okostelefonján van internet elérés? Oldalunkon több mintt 4500 gyógyszer betegtájékoztatót és homeopátiás termék leírást találhat a látogató. Nyilvántartjuk továbbá a termékek forgalmazójának illetve gyártójának elérhetőségeit is. Érdekli a szer hatóanyaga és csomagolásának leírása? Nálunk az is megvan. Készítettünk továbbá egy térképes gyógyszertár keresőt is, amely szintén nagy segítség lehet mindenki számára, aki a legközelebbi patikát keresi.

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
BioLabor egészségközpont

BioLabor egészségközpont

A közegészségügyben megjelenő bizonytalanságok miatt az egészségünk elvesztésétől tarthatunk mostanában a legjobban. Egészség megóvása hagyományos és fejlett egészségügyi vizsgálatokkal és új orvosi terápiás gyógymóddal lehetséges magán praxisban. A kevés utazás miatt a Budapest és környékén élők számára ajánlott a laboratóriumi szolgáltatás igénybevétele és az elektroszomatográfos vizsgálat orvosi viziten keretében. A kezeléseinket viszont elérhetőek országosan, ezért érdeklődjön telefonon vagy a központi honlapon az önhöz legközelebb eső kezelőpontok elérhetőségei felől.

Daganatok.hu

Daganatok.hu

A homeopátia alkalmazását szinte semmilyen betegség esetén nem tartják megfelelő klinikai vizsgálatokkal alátámasztottnak, sőt, elveit is tudományosan megalapozatlannak ítélik. Ugyanakkor számos tanulmány mutatott ki pozitív hatást homeopátiás készítményekkel kapcsolatban, volt olyan szer például, ami csökkentette a sugárterápia okozta hőérzetet a bőrön. Vizsgálatok folynak a viták eldöntésére, hogy vajon csak a jótékony hatásba vetett hit hatalma, vagyis a placebo hatás érvényesül, esetleg más is közrejátszik, vagy csak szubjektív beszámolók miatt tűnik úgy, hogy van valamilyen kedvező hatása ezeknek a szereknek. A kórházi kezelés mellett szinte minden rákbeteg szeretne saját maga is tenni valamit' a gyógyulásért. Rengeteg a csodaszer, illetve csodamódszer, annál kevesebb a megbízható információ. Sorozatunkban a világ egyik legnagyobb rákcentruma, a New York-i Sloan-Kettering Cancer Center ezzel kapcsolatos összeállításait közöljük, melyek magyar változatát az Országos Onkológiai Intézet lektorálásával készítjük.

Daganatterápia

Daganatterápia

A daganatos betegségeknél sokszor korlátozott a kezelés eredményessége. A közhiedelemmel ellentétben a rák több fajtája azonban véglegesen, az egészség teljes helyreállításával gyógyítható.== Melyek a daganatterápia legfontosabb eszközei?

Doktor bőr

Doktor bőr

Jelentkezzen be Online szűrésünkre,ha bőrén bármilyen szokatlan elváltozást lát. Ehhez nem szükséges más, mint egy gyors és ingyenes regisztráció, és egy fotó a problémás területről. Ezt követően webodlalunkon feltöltheti és elküldheti orvoscsoportunknak panaszát. A kiérté-kelés után elektronikus levélben értesítjük Önt a diagnózisról, melyet követően szemé-lyes konzultációra is lehetőség nyílik.

Dr. Mayer László parapszichológus

Dr. Mayer László parapszichológus

A csontkovácsolás célja a vázrendszer harmóniájának visszaállítása és fenntartása. Itt nem tüneti kezelésről van szó, hanem annak a kiváltó okát hozzuk helyre. Csontkovácsolással fokozatosan és fájdalom mentesen kerülhetnek vissza az elmozdult ízületek, ezáltal nem csak a fájdalom tüneti kezelése történik, hanem annak kiváltó oka is. A csontkovácsolás ősi gyógymód mely több ezer éves múltra tekint vissza. Több fajta kezelési módszert kínálunk, amelyek hozzájárulnak az egészséges életmódhoz (pl.természetgyógyászati módszer).

EgészségNapló

EgészségNapló

Az EgészségNapló az első magyar internetes kezelési napló, amiben egy helyen vezetheted vérnyomásod, vércukrod, testsúlyod és további fontos értékeid alakulását! Az eredményeket megoszthatod kezelőorvosoddal, rögzítheted gyógyszeradagolásod és kezelési terved. Az EgészségNapló segít abban, hogy folyamatosan kövesd egészséged javulását.

Hirdetés
Érsebészet, lézeres visszérkezelés: LézerSZABÓ

Érsebészet, lézeres visszérkezelés: LézerSZABÓ

Visszerek és bőrelváltozások ambuláns lézeres vagy injekciós kezelése budai rendelőben - modern felszereltség, kellemes környezet. Fekélykezelés, ultrahang diagnosztika, érszűkület kezelése. Kötszerek, kompressziós harisnyák helyben kaphatóak. Rendelőnkben egy Magyarországon még új, de nemzetközileg elismert és jó eredménnyel alkalmazott lézerkészüléket, a LASEmaR 800TM-at, egy 808 nm hullámhosszúságú lézerfényt kibocsájtó dióda lézert alkalmazunk. Ennek a hullámhosszúságnak a jellegzetessége, hogy rendkívül jól nyelődik el a vérben és igen kevéssé a vízben, így használat közben igen kicsi a nemkívánatos melléksérülés veszélye.

Fülészet

Fülészet

Nálunk nem öt perc, hanem minimálisan fél óra jut minden ügyfelünkre. Gyermekek esetében egy ideges, kiabálós, zaklatott környezetben lezajló, ijesztő, esetleg fájdalmas, a legtöbb esetben szükségtelen fül-orr-gégészeti beavatkozás ( fülfelszúrás, arcüregöblítés, stb. ) hosszú időre megmaradó, az is lehet, hogy életre szóló rossz emlék. Rendelőnk fülészet rendelőhöz illően csendes kertre nyílik, barátságos környezet, nyugodt légkör fogadja ügyfeleinket. Nem viselünk fehér köpenyt, hiszen most nem műtétet végzünk. Gyermekek esetében kerüljük az ijesztő fémműszerek használatát. A helyes diagnózis megállapításához minden páciensünknél rutinszerűen végzünk computeres objektív hallásmérést és arcüreg ultrahang vizsgálatot. Ezek a vizsgálatok kellemetlenséggel egyáltalán nem járnak, néhány másodperc alatt elvégezhetőek. Arckoponya CT vizsgálat 3 dimenziós rekunstrukciós megjelenítéssel nálunk kérhető. Pontos érkezés esetén nálunk várakozás nincs. Mindenkitől elvárjuk a telefon vagy SMS értesítést, ha mégsem tudja a megbeszélt időpontot tartani.

Glaukóma kezelés

Glaukóma kezelés

Szegedi klinikánk szemészeti szakrendelésén a különböző szemészeti problémák kezelése mellett a szembetegségek kiszűrésével foglalkozunk. A szűrővizsgálatok során a különböző betegségek felismerése vagy kizárása mellett sor kerül a látászavarok diagnosztizálására is, illetve javaslatot teszünk a probléma megoldására is. Szemészeti szakrendelésünkön a következő szolgáltatásokat veheti igénybe: teljes körű szűrővizsgálatok, alkalmassági vizsgálatok, lézeres látásjavítás, glaukóma kivizsgálás. A Szeged belvárosában elhelyezkedő, gyönyörűen kialakított magánklinikán, modern és esztétikus környezetben, világszínvonalú diagnosztikai és sebészeti eszközökkel várjuk pácienseinket.

Gyógy-és Wellnessfürdő

Gyógy-és Wellnessfürdő

Magyarország, Sárvár, fürdő, gyógyfürdő, wellnessfürdő, élményfürdő, termálfürdő, gyógyvíz, wellness, termál, pihenés, egészségpénztár, gyógyvíz, termálvíz, gyógyítás, gyógykezelés, fürdővilág, szaunavilág, gyógyászat, wellness, fittness, beauty, vendéglátás, fogászat, plasztikai sebészet, kalandmedence

Gyógykezelések

Gyógykezelések

Iszappakolás Speciális hévízi kezelő eljárás. A tó tőzeges medencéjéből nyert kombinált peloid típusú iszapot (80%-a szervetlen és 20 %-a szerves anyagot tartalmaz) alkalmazzuk erre a célra. Az anyag ásványi összetétele, hőtartóképessége, radioaktívitása és más fizikai tulajdonságai miatt nagyszerűen alkalmas krónikus mozgásszervi (reumatikus) és egyes nőgyógyászati betegségek gyógyítására. Előtte mindig orvosi tanácsadás szükséges. A 38-42 °C-os iszapot csak részpakolásként alkalmazzuk, mert egy komplett iszapfürdő hőpangást okozó hatása miatt nagyon megterhelné a szívet és a vérkeringést. Utána feltétlenül pihenés szükséges. A fluor az izületi porc és inak egyik fontos alkotórésze, így a kopásos elváltozásoknál fontos a pótlás. Nedves pakolásként alkalmazzuk, de otthoni kezelésként kenőcs formájában tovább folytatható. A kén az izületi alkotórészek másik fontos tagja, így bevitelével a korábbi reumatikus elváltozások gyógyíthatók. A pakolás után 1-1,5 óráig kerülni kell a vizes fürdőzést.

Hajbeültetés - HairHungary

Hajbeültetés - HairHungary

Nagy tapasztalattal bíró specialistákból álló csapatunk a mikrosebészet legújabb vívmányainak segítségével nyújt személyre szabott megoldást Önnek, minden hajjal kapcsolatos problémájára. Állandó, interaktív kapcsolatban vagyunk a hajtranszplantáció élvonalát képviselő orvosokkal, kutatókkal, akik leginkább az Amerikai Egyesült Államokban élnek. Ezért európai szinten is elsőként alkalmazhatjuk a legújabb, alaposan tesztelt és sikeres felfedezéseket, módszereket, továbbá a legmodernebb eszközöket. Kiterjedt kapcsolatrendszerünknek köszönhetően nemcsak mindig naprakészek, hanem nemzetközi szinten is ismertek és elismertek vagyunk, ennek köszönhetően fogadunk rendszeresen külföldi pácienseket is. A hajhullás, kopaszodás különböző okait kezeljük, különös tekintettel a hormonális jellegű problémákra. Az általunk alkalmazott megoldás - például hajátültetés, hajbeültetés, fejbőr-kondicionálás - függ a hajhullás kiterjedésétől, módjától, jellegétől.

Hajbeültetés - Hajátültetés Budapesten, Férfiaknak és Nőknek

Hajbeültetés - Hajátültetés Budapesten, Férfiaknak és Nőknek

Hajbeültetés és hajgyógyászat Budapesten és az ország számos pontján férfiaknak és nőknek egyaránt. Nyerje vissza fiatalkori hajviseletét Ön is! Azon emberek számára, akik fokozatosan veszítik el a hajukat, nem létezik olyan megoldás, amely varázsütésre megállítja, vagy visszafordítja ezt a folyamatot. Legyen újra egészséges és dús hajviselete Önnek is!

Harmónia Életmód Centrum

Harmónia Életmód Centrum

2008. év végén sikerült álmunkat megvalósítani a Harmónia Életmód Centrum megnyitásával. Itt a gyógyászati segédeszköz eladás mellett egészségügyi és közérzetjavító szolgáltatásokat is nyújtunk. Orvosi rendeléseinken ortopéd szakorvos, allergológus, pszichológus áll vendégeink rendelkezésére. Szorosan az orvosainkkal együttműködve dolgozik természetgyógyászunk, csontkovácsunk, masszőreink és diplomás gyógytornászaink. Jól felszerelt tornaterem és infraszauna is szolgálja vendégeink felüdülését. Bármilyen egészségügyi problémával forduljon hozzánk bizalommal. Képzett szakembereink készséggel állnak rendelkezésére. Kovácsi Gábor - természetgyógyász, reflexológus, füladdiktológus, gerincterapeuta Udvardy Gábor - gyógymasszőr Polyák-Varga Edina - gyógytornász, humán-kineziológus, Pilates oktató Bíró-Pék Henriett - gyógytornász Kristóf Károly - gyógytornász, a gyógypad kifejlesztője Ottományi Anna - jóga oktató Sümeginé dr. Tóth Piroska - jógaokatató Varga Péter - Tai Chi oktató, asztrológus, sorselemző Dr. Elek Emil Miklós, ortopéd szakorvos, gerincgyógyász Kun Zsuzsa okleveles pszichológus Dr. Bartalos János reumatológia reumatológus, belgyógyász, klinikai farmakológus szakorv

Tuti menü